Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial  Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013
Investeşte în oameni!
FONDUL SOCIAL EUROPEAN
Axa prioritară 1: Educaţia şi formarea în sprijinul creşterii economice şi dezvoltării societăţii bazate pe cunoaştere
Domeniul major de intervenţie 1.2: Calitate în învăţământul superior
Titlul proiectului: Aplicarea metodologiilor de cercetare stiintifica in domeniul stiintelor medicale si promovarea culturii antreprenoriale pentru facilitarea insertiei
pe piata muncii a studentilor medicinisti din ciclul de studii universitare de licenta.
Numărul de identificare al contractului: POSDRU/156/1.2/G/141745
Beneficiar: Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti


Print

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Conferinţa de deschidere a proiectului „Aplicarea metodologiilor de cercetare ştiinţifică în domeniul ştiinţelor medicale şi promovarea culturii antreprenoriale pentru facilitarea inserţiei pe piaţa muncii a studenţilor medicinişti din ciclul de studii universitare de licenţă”- POSDRU/156/1.2/G/141745.

 

 

Miercuri, 14 ianuarie, 2015

Luni, 12 ianuarie 2015 a avut loc la Hotel Novotel București, sala Paris Rive Droite conferinţa de deschidere a proiectului „Aplicarea metodologiilor de cercetare ştiinţifică în domeniul ştiinţelor medicale şi promovarea culturii antreprenoriale pentru facilitarea inserţiei pe piaţa muncii a studenţilor medicinişti din ciclul de studii universitare de licenţă” - POSDRU/156/1.2/G/141745. În cadrul conferinţei au fost invitați reprezentanţi ai mediului universitar, ai instituțiilor de profil medical, ai partenerilor socio-economici relevanți, personalităţi din lumea medicală și studenţi din ciclul de licenţă ai Universităţii de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.           

Programul conferinței a inclus două componente: prezentarea proiectului și a unor povești de succes din domeniul medical. În prima parte a conferinței, studenţilor le-au fost prezentate oportunităţile oferite de proiect: module de formare pe teme legate de cercetarea ştiinţifică şi de antreprenoriat, concursuri cu premii, evenimente gen “zilele carierei”, dezbateri, acces la baze de date și digitalizarea cursurilor. În cea de a doua parte, studenții au avut ocazia să îi cunoască altfel decât la catedră pe doi dintre cei mai renumiți universitari ai Universităţii de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. Prof. univ. Dr. Ioan Lascăr a vorbit despre chirurgia plastică în lume, în România și în UMF „Carol Davila”, iar Prof. univ. Dr. Gheorghe-Andrei Dan a vorbit despre cariera de cercetător în științele medicale.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, în calitate de beneficiar, a demarat, împreună cu Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. dr. Matei Balș" și Universitatea „Ovidius" din Constanța în luna mai 2014, proiectul intitulat „Aplicarea metodologiilor de cercetare ştiinţifică în domeniul ştiinţelor medicale şi promovarea culturii antreprenoriale pentru facilitarea inserţiei pe piaţa muncii a studenţilor medicinişti din ciclul de studii universitare de licenţă” - POSDRU/156/1.2/G/141745, proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 şi cofinanţat din Fondul Social European.

            Grupul țintă al proiectului este reprezentat de 210 de studenţi din ciclul de licenţă. Dintre aceştia, 180 de studenți aflați în ciclul de studii universitare de licență provin din cadrul UMF ”Carol Davila” din  Bucureşti și 30 de studenţi provin din cadrul Universității ”Ovidius” din Constanța.

            Pentru mai multe informaţii privind proiectul intitulat „Aplicarea metodologiilor de cercetare ştiinţifică în domeniul ştiinţelor medicale şi promovarea culturii antreprenoriale pentru facilitarea inserţiei pe piaţa muncii a studenţilor medicinişti din ciclul de studii universitare de licenţă” - POSDRU/156/1.2/G/141745, ne puteţi contacta la sediul de implementare al proiectului din cadrul Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balş", Academia Europeană HIV/SIDA şi de Boli Infecțioase, etaj 3, Str. Dr. Calistrat Grozovici nr. 1, Sector 2, Bucureşti sau la adresa de e-mail:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Manager de proiect,

Prof. univ. dr. Ioana Anca Bădărău

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României
@Copyright Studmed 2014 -> Comunicat de presa.