Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial  Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013
Investeşte în oameni!
FONDUL SOCIAL EUROPEAN
Axa prioritară 1: Educaţia şi formarea în sprijinul creşterii economice şi dezvoltării societăţii bazate pe cunoaştere
Domeniul major de intervenţie 1.2: Calitate în învăţământul superior
Titlul proiectului: Aplicarea metodologiilor de cercetare stiintifica in domeniul stiintelor medicale si promovarea culturii antreprenoriale pentru facilitarea insertiei
pe piata muncii a studentilor medicinisti din ciclul de studii universitare de licenta.
Numărul de identificare al contractului: POSDRU/156/1.2/G/141745
Beneficiar: Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti


Articles

Print

Antreprenoriat în profesia medicală 

Elena Gorun

De-a lungul timpului, doamna Gorun Elena a dovedit o aplecare deosebită către cercetare, prin participarea la numeroase cursuri de specializare şi cursuri postuniversitare care acoperă ramuri variate ale specialităţii sale. În acest sens, doamna Gorun Elena, doctor în ştiinţe, a dezvoltat în Centrul Medical ramura de cercetare ştiinţifică, iar conform deciziei ANCS 9806/26.11.2008, aceasta se adaugă oficial la domeniile de activitate ale Centrului Medical.

Relevanţa colaborării ca partener alături şi de Universitatea Ovidius din Constanţa în proiecte de cercetare ştiinţifică, pe lângă rezultate, s-a concretizat şi cu obţinerea de brevete de invenţie (5 brevete).

Reuşita dezvoltării unui centru medical la standarde de calitate recunoscute prin acreditarea RENAR, cu dotări de ultimă oră şi în continuă dezvoltare şi ascensiune, dovedeşte calităţile de bun manager şi antreprenor ale doamnei Gorun Elena, alături de capacităţile sale de a crea echipe de lucru şi de a forma oameni în domeniul medicinei de laborator, de a le dezvolta capacităţile colaborative, de comunicare, de a cultiva dorinţa de dezvoltare personală şi implicare în activităţi de cercetare ştiinţifică.

Doamna Gorun Elena are şi experienţa predării în cadrul catedrei de biologie, astfel dezvoltându-şi abilităţile de înţelegere a psihologiei umane, de comunicare, şi de coordonare.

În cadrul Centrului Medical Pro Diagnostic pe care îl manageriază în momentul de faţă, doamna Gorun Elena a creat punţi de legătură foarte strânse cu angajaţii săi reuşind să se impună ca lider dar şi ca sfătuitor, implicând întreg personalul în luarea deciziilor, delegând sarcini bine stabilite şi reuşind prin talentul său de mediator, negociator şi manager să responsabilizeze fiecare membru al echipei sale în realizarea activităţilor impuse de domeniul de lucru al centrului. Activitatea sa de manager, desfăşurată pe perioada ultimilor 15 ani a cuprins atât managementul administrativ cât şi cel ştiinţific de cercetare-dezvoltare, obţinând rezultate remarcabile prin dezvoltarea şi extinderea Centrului Medical Pro Diagnostic, o entitate în continuă expansiune.

Centrul Medical “Pro Diagnostic”, prin reprezentantul său legal, colaborează activ cu principalele unităţi sanitare din Cernavodă, Mangalia, Eforie, cu Direcţia de Sănătate Publică Constanţa, Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa etc.

A deveni întreprinzător este o excelentă ocazie pentru persoanele dornice să creeze, să inoveze, care sunt pregătite să desfăşoare o muncă de excepţie şi care ar dori să-şi ia soarta în propriile mâini.
Cu toate acestea, drumul către o activitate independentă nu este o călătorie de plăcere. Ea va fi presărată cu probleme care trebuie rezolvate. Din nefericire, succesul în afaceri nu este garantat. Aproape jumătate din totalul falimentelor s-a produs pe parcursul primilor patru ani de la lansare. Omul de afaceri ar trebui să fie conştient de oportunităţile care i se oferă, dar şi de riscuri.
Cursul Antreprenoriat în profesia medicală este un curs de încurajare şi de stimulare a înfiinţării şi dezvoltării de afaceri proprii, care oferă potenţialilor întreprinzători instruire în scopul dobândirii cunoştinţelor teoretice şi cu aplicabilitate practică.
 
Prin participarea la acest curs, studenţii îşi vor putea crea şi dezvolta propria idee de afaceri.
Cursul îşi propune să abordeze următoarele tematici:
Identificarea şi dezvoltarea competenţelor personale antreprenoriale şi a capacităţii manageriale;
-    Analiza oportunităţii, calităţii şi fezabilităţii ideii de afaceri
-    Managementul procesului de înfiinţare a firmei
-    Prezentarea structurii unui plan de afaceri şi marketingul afacerii
-    Elemente de legislaţie fiscală
-    Modaliţile de finanţare a afacerii
-    Aspecte generale despre finanţele şi contabilitatea afacerii
Participanţii la curs vor fi în măsură:
-Să stabilească priorităţile în privinţa resurselor şi a bugetului.
-Să aprecieze corect noile posibilităţi de afaceri.
-Să motiveze şi să conducă echipe.
-Să cerceteze necesităţile clienţilor, astfel încât veţi ştie cu ce produse/servicii şi mesaje să ieşi pe piaţă şi care vor fi cele mai profitabile
-Să ştie cum se poate obţine capital pentru dezvoltarea propriilor idei şi planuride afaceri.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României
@Copyright Studmed 2014 -> Student UMF.